Wonen in Oudshoorn

Als zelfstandig wonen niet meer gaat, door bijvoorbeeld dementie, kan de stap naar een verpleeghuis groot zijn. In Oudshoorn begrijpen wij dit. Daarom bieden wij kleinschalig wonen aan. Hier krijgt u alle ruimte om uw leven bij ons zoveel mogelijk als thuis te laten zijn. Zo kunt u gewoon laten weten wat u fijn vindt om te doen. Gewoon meehelpen in de dagelijkse klusjes. Gewoon samenzijn met uw partner en familie. En als u bijzondere zorg nodig heeft, is die er bij ons. Oudshoorn is dan ook: gewoon waar dat kan en bijzonder waar dat nodig is.

Eigen keuzes en regie

Bewoners die zoveel mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken, zijn gelukkiger weten we. Dit is dan ook de basis van onze visie op kleinschalig wonen. Samen met u, uw partner en uw familie leren we u zo goed mogelijk kennen. Zo maken we onze zorg en begeleiding zo persoonlijk mogelijk. En u kunt zelf keuzes maken in bijvoorbeeld de zorg en de daginvulling. Want iedereen is weer anders, toch? Lees meer over de activiteiten.

Kleinschalig wonen

Een huiselijke woning met 8 bewoners, een eigen huishouden en een team van zoveel mogelijk vaste medewerkers. Dat zijn onze uitgangspunten voor kleinschalig wonen. Deze woonvorm geeft veiligheid, rust, warmte en structuur. De wensen en gewoonten van de bewoners bepalen verder de dag. Houdt u van laat opstaan? Of juist in alle vroegte een boterham met pindakaas? Er mag en kan veel. Daarnaast is er altijd iets te doen op het centrale Dorpsplein en in de grote tuin. Uw leefwereld kunt u dan ook zo groot mogelijk maken als u prettig vindt. Lees meer over de woningen.

Partner en familie zijn belangrijk

De belangrijke personen om u heen zijn altijd welkom. Van uw partner of kinderen tot familie en vrienden. U maakt immers deel uit van elkaars leven. En dat houden we graag zo voor u, want die band met hen maakt de dag extra de moeite waard. We nemen de zorg voor u niet van hen weg, maar laten deze aanvullend hierop zijn. We denken hierbij graag mee in de mogelijkheden en laten iedereen zoveel mogelijk in zijn waarde. Lees meer over mantelzorgers.

Indicatie voor kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen valt onder de Wlz (Wet langdurige zorg). Dit betekent dat u hiervoor een indicatie nodig heeft van het Centrum Indicatiestelling (CIZ). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze medewerkers van Zorgbemiddeling. Zij beantwoorden graag uw vragen.  

“Mijn moeder is gewoon opgebloeid sinds zij naar Oudshoorn is verhuisd”
Zoon van een bewoonster
Zoon van een bewoonster
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid, vrijheid en eigen keuzes staan centraal

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Oudshoorn kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Oudshoorn? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 0172 467 436 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn

Advies navigatie: Meteoorlaan 4  

Telefoonnummer

Route