Woonafdelingen en kamers

Oudshoorn voelt aan als een gemoedelijk dorp onder één dak. Het lichte en moderne gebouw heeft een heel eigen sfeer, horen we vaak. En in dat dorp liggen 22 woningen aan echte straten met namen als Bospad en Steenstraat. Ook afdeling De Oever in Alrijne Ziekenhuis heeft vier huiselijke woningen met éénpersoonskamers.

De woningen

De 22 woningen in Oudshoorn zijn elk voor acht bewoners. De groep kan samengesteld zijn uit bewoners met dementie of bewoners met lichamelijke klachten. Bewoners met dementie hebben vaak behoefte aan de structuur en rust die een kleinschalige woning biedt. De woningen draaien echt een eigen huishouden. Er wordt gekookt, gewassen en meegeholpen. Er is altijd wel wat te doen in de grote huiskamer met open keuken.

De kamers

Iedere woning heeft acht eenpersoonskamers. Deze kamers zijn ruim en hebben een vaste inrichting. Deze kunt u aanvullen met eigen spulletjes. Maar u zult zien dat u meestal te vinden bent in de huiskamer. Hier eten we samen of doen we iets leuks. En natuurlijk is er op Het Dorpsplein ook altijd iets te beleven.

Wonen op De Oever

Op afdeling De Oever vindt u wonen met zorg als u door een blijvende lichamelijke beperking niet meer zelfstandig thuis kunt wonen. De Oever ligt op de tweede etage van Alrijne Ziekenhuis. Toch is het allereerst een huiselijke woonafdeling. Een veilige, warme plek waar iedereen op eigen manier deelneemt aan het huishouden. Een goed recept om de dag structuur te geven, maar ook zoveel mogelijk woonplezier te hebben.

De woningen en kamers

De Oever heeft vier woningen voor maximaal 10 bewoners: Lage zijde, Hoge zijde, Oeverzijde en Rijnzijde. Elk met een grote gezellige huiskamer, badkamers en een keuken. De woningen liggen rondom de grote lounge. Dé plek voor activiteiten of een drankje met uw bezoek. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met een badkamer die wordt gedeeld met de kamer ernaast.

“Als ik bij mijn schoonzus kom, voelt en ruikt het er altijd fris.
Een 10 voor de accommodatie” Familielid van een bewoonster
Familielid van een bewoonster
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid, vrijheid en eigen keuzes staan centraal

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Oudshoorn kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Oudshoorn? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 0172 467 436 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn

Advies navigatie: Meteoorlaan 4  

Telefoonnummer

Route