Familie en vrienden

Een nieuwe bewoner komt bij ons nooit alleen. Er bestaat om hem of haar heen vaak een belangrijke kring van liefdevolle naasten. En die ontvangen we met dezelfde hartelijke, open armen. Want als mantelzorger bent u niet alleen onmisbaar in het afstemmen van onze persoonlijke zorg. U bent vooral deel van elkaars leven. Daarom zijn we net zo zuinig op u.

Ruimte om samen verder te gaan

Als mantelzorger heeft u tijdens de vaak intensieve zorg voor uw partner of familielid een belangrijke plek ingenomen. Het moment waarop thuis wonen niet meer gaat kan dan ook erg verdrietig zijn. In Oudshoorn zorgen we ervoor dat die gezamenlijke band niet hoeft te veranderen. U krijgt volop de ruimte uw dagelijks leven samen zoveel mogelijk voort te zetten. De rol die u daarin speelt, kunt u helemaal zelf kiezen. Niets hoeft, maar er kan en mag veel. Natuurlijk altijd in overleg met de medewerkers. Van samen fietsen, zwemmen, eten tot zelfs slapen. En als iets nog niet kan, zoeken we samen naar mogelijkheden zodat het wel kan. Wel zo prettig.

Lees ook het verhaal van mantelzorger Frank en partner Nick.

Aandacht en zorg voor u

Dat mantelzorgers belangrijk zijn in de leefwereld van onze bewoners weten we als geen ander. Net als bij het maken van een plan voor onze persoonlijke zorg. U kent uw partner, kind, familielid of vriend het best. En daarom is er ook altijd aandacht voor u. Bijvoorbeeld op het lastige moment van verhuizen. Of het zoeken van een evenwicht met de nieuwe situatie. U vindt bij ons een luisterend oor, maar ook informatie over bijvoorbeeld avonden met lotgenoten. En soms kennen we u zo goed dat we zelfs weten hoe u uw koffie het liefst drinkt...

Warmte en intimiteit

Als uw partner bij ons komt wonen kan het een gemis zijn om ’s nachts niet meer dicht bij elkaar te zijn. Warmte en intimiteit is een belangrijk onderdeel van een relatie. Op iedere leeftijd en in iedere situatie. In het team van Oudshoorn leeft dit onderwerp erg en is er naar een oplossing gezocht. Zo werd in huis het duobed ontwikkeld: een ruim tweepersoonsbed zonder belemmering van bedhekken. Naast de gewone logeerbedden is dit voor veel echtparen, maar ook andere familieleden, een waardevolle toevoeging.

Lees meer in het verhaal over het duobed.

“Mijn vader kan altijd langskomen bij mijn moeder en iedereen kent hem bij naam”
Dochter van een bewoonster
Dochter van een bewoonster
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid, vrijheid en eigen keuzes staan centraal

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Oudshoorn kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Oudshoorn? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 0172 467 436 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn

Advies navigatie: Meteoorlaan 4  

Telefoonnummer

Route