Zorg bij dementie

In Oudshoorn vindt u een vrijwel uniek concept voor zorg bij dementie. Wij gaan namelijk uit van úw verhaal. Onze activiteiten, begeleiding en zorg baseren we dan ook op wie u bent, en waar u van houdt. Iedereen met dementie is immers anders. Deze persoonlijke benadering zorgt voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Of zoals wij gewoon zeggen: een zo fijn mogelijke dag.

Nieuwe inzichten

In de zorg voor onze bewoners met dementie maken we zoveel mogelijk gebruik van nieuwe inzichten. Zoals belevingsgerichte zorg. Ons huis is ingericht met beleving als uitgangspunt. Van de muziektuin tot de virtuele bus. Ook vrijheid staat bij ons centraal. Van maximale bewegingsvrijheid tot keuzevrijheid. Want bewoners die zoveel mogelijk hun eigen keuzes kunnen maken, zijn gelukkiger weten we. Oudshoorn is dan ook een volledig open huis, met alleen een gesloten voordeur. De persoonlijke zorg en aandacht van ons team zorgen voor optimale veiligheid in deze succesvolle opzet. Ook het kleinschalig wonen zorgt voor geborgenheid en rust.

Gespecialiseerd in de zorg voor ouderen

Oudshoorn heeft specialisten ouderengeneeskunde in het team. Deze artsen hebben veel ervaring met de combinatie van aandoeningen die vaak bij onze oudere bewoners voorkomt. Oudshoorn is daarnaast onderdeel van Alrijne en werkt hierdoor nauw samen met het ziekenhuis. Extra medische deskundigheid ligt dus letterlijk om de hoek. Als dat nodig is kunnen de neuroloog, dermatoloog en geriater langs komen.

Beweging doet goed

En omdat beweging positief werkt op het hoofd en het lichaam, zijn onze bewegingsagogen belangrijk bij ons. Wij hebben veel bewegingsagogen in huis en een eigen oefenzaal. Zij zoeken spelenderwijs naar een manier van bewegen die bij u past. Van een balspel tot fietsen op de duofiets. Als dat niet meer lukt kun je met de virtuele bus door Alphen aan den Rijn en omgeving 'rijden'. We denken hierbij graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Ook de ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog of geestelijke zorg kunnen snel erbij worden betrokken. Een geruststellend gevoel.

Informatiefolders en links

“Als een verpleeghuis moet is Oudshoorn
voor mij de beste keus van Nederland. Zijn tijd ver vooruit!” Dochter van een bewoonster
Dochter van een bewoonster
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid, vrijheid en eigen keuzes staan centraal

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Oudshoorn kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Oudshoorn? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 0172 467 436 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn

Advies navigatie: Meteoorlaan 4  

Telefoonnummer

Route