Kosten en eigen bijdrage

Als u verhuist naar Oudshoorn wordt uw verblijf voor het grootste deel betaald door uw basiszorgverzekering. Wel bestaat er voor iedere bewoner een verplichte eigen bijdrage. Dit geldt voor elk verpleeghuis in Nederland. Daarnaast zijn er nog persoonlijke kosten en zorgkosten waar u aan moet denken. We geven u graag een overzicht.

Eigen bijdrage

Heeft u dag en nacht zorg nodig en gaat thuis wonen niet meer? Dan valt u onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Door deze wet wordt uw verblijf in Oudshoorn voor het grootste deel voor u betaald vanuit uw zorgverzekering. Een klein deel betaalt u zelf als eigen bijdrage aan het CAK. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van uw financiële en persoonlijke situatie. Dit is dus voor iedereen anders. Het bedrag wordt berekend en maandelijks gefactureerd door het CAK. Als u zich aanmeldt bij ons staan onze medewerkers van Zorgbemiddeling ook klaar met uitleg. Uitgebreide informatie leest u op de website van het CAK.

Zorgkosten

Soms worden er extra zorgkosten gemaakt. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis. Dit valt onder uw basiszorgverzekering. De basisvoetverzorging door de pedicure en de tandarts wordt betaald uit de Wlz. Maar bijzondere pedicure gaat weer uit de (aanvullende) zorgverzekering.

Persoonlijke kosten

Onder persoonlijke kosten valt alles waar u verder in Oudshoorn nog gebruik van maakt. Van de wasservice en de kapper tot het lidmaatschap van de verenigingen, uitstapjes of de consumpties op Het Dorpsplein die u op rekening laat zetten.

Dit is een beknopt overzicht van vaak voorkomende kosten. Heeft u nog specifieke vragen? Stel deze dan gerust aan een van onze medewerkers in huis of neem even contact op. Wij helpen u graag verder.

Informatiefolders en links

“De medewerkers denken altijd mee in praktische oplossingen.
Van mij een 9+!” Dochter van een bewoner
Dochter van een bewoner
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid, vrijheid en eigen keuzes staan centraal

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Oudshoorn kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Oudshoorn? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 0172 467 436 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn

Advies navigatie: Meteoorlaan 4  

Telefoonnummer

Route