Gebruik een mondneusmasker

Op advies van de GGD is besloten dat bezoekers en medewerkers weer mondneusmaskers moeten dragen. Hiermee wordt verdere overdracht voorkomen. Mondneusmaskers liggen bij de ingang van Oudshoorn. Eigen mondneusmaskers zijn niet toegestaan.

Aantal bezoekers

Er zijn maximaal twee bezoekmomenten per bewoner per dag en maximaal twee bezoekers per keer (kinderen onder de 13 jaar worden niet meegerekend).

Het bezoek kan alleen plaatsvinden op de kamer van de bewoner. Houdt tijdens het bezoek 1,5 meter afstand van de bewoner en draag tijdens het gehele verblijf een mondneusmasker.

Registreer bij binnenkomst

We willen geen bezoekverbod instellen omdat wij de kwaliteit van leven van onze bewoners heel belangrijk vinden en sociale contacten daar onderdeel van zijn. Wij willen u met klem vragen om u bij binnenkomst steeds te registreren als u op bezoek komt. Dit is belangrijk om bij eventuele besmettingen het bron- en contactonderzoek (BCO) goed te kunnen doen. En daarmee is dit dus ook persoonlijk voor u van belang.

Restaurant Dorpsplein dicht

Omdat het mondneusmasker tijdens uw bezoek niet af mag, is eten en drinken voor bezoekers niet mogelijk. Het Dorpsplein is daarom gesloten.

Tijdelijk een code op de liften

Om besmettingen te voorkomen, is het voor bewoners van woningen die niet in quarantaine zijn, alleen mogelijk om op straatniveau buiten de woning te wandelen. Daarom zijn er tijdelijk codes op de liften gezet. De code is bekend bij de gastvrouw.

Wandelen

Bezoek mag met een bewoner die niet in quarantaine is, buiten gaan wandelen. Mits de bezoeker een mondneusmasker draagt of 1,5 meter afstand houdt. Ook binnen wandelen (buiten de woning/afdeling) behoort tot de mogelijkheden, mits de bezoeker een masker draagt (dit is nieuw, maar gezien het herfstweer is hier mogelijk wel behoefte aan).

Doe zelf de check voordat u naar het verpleeghuis komt

Wilt u op de dag van uw bezoek aan het verpleeghuis zelf onderstaande vragen doornemen? Is het antwoord 'ja' op één of meer van deze vragen? Kom dan niet naar het verpleeghuis. 

Lees de volgende vragen. U hoeft niets in te vullen.

  • Heeft u koorts?
  • Moet u hoesten?
  • Bent u verkouden? Denk aan neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn.
  • Bent u benauwd?
  • Heeft u plotseling verlies van smaak of reuk terwijl u niet verkouden bent?
  • Heeft u een huisgenoot/gezinslid die in de afgelopen 10 dagen één of meer van deze klachten heeft gehad?
  • Bent u de afgelopen 10 dagen in een land geweest met oranje/rood* reisadvies?

www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen