Onlangs was auditorganisatie Perspekt op bezoek in Verpleeghuis Oudshoorn. De audit was dit keer gericht op de praktijk: de auditoren keken op de woningen en gingen in gesprek met medewerkers, familie en bewoners. Daarbij hebben ze vooral naar het resultaat van alle kwaliteitsinspanningen gekeken. De uitslag van de audit was positief; de auditoren vonden dat Oudshoorn het gouden keurmerk met vlag en wimpel waard was! Een tip voor de toekomst ontbrak niet: dat Oudshoorn zich ook richt op toekomstige bewoners met een migratieachtergrond.

Audit coördinator Mari van der Made was speciaal voor de overhandiging naar Alphen aan den Rijn gekomen. Hij noemde enkele punten uit het auditrapport, zoals de constatering dat bewoners zich zichtbaar op hun gemak voelen in de woonkamers en in het contact met de medewerkers. “Dat lijkt zo simpel, maar dat is natuurlijk wel waar het om gaat!”, voegde hij hieraan toe. Ook de mogelijkheid dat bewoners mee kunnen helpen met koken, dat ze actief betrokken worden bij het maken van keuzes, benoemde Van der Made als positief.

Birgitta Weimar, locatiemanager van Oudshoorn refereerde aan de opmerking van een van de auditoren dat Oudshoorn Goud met een wimpel verdiende. Speciaal voor de uitreiking had ze een gouden wimpel aangeschaft. Weimar: “Het is de derde keer dat we het Gouden keurmerk ontvangen en we zijn er blij mee. Het is leuk om terug te horen van Perspekt waar we goed in zijn.”

De heer Visser, voorzitter van de cliëntenraad, vertelde dat hij zijn hart heeft verpand aan Oudshoorn. “Op vakantie heb ik op lopen scheppen dat ‘wij’ het gouden keurmerk behaald hebben. Maar de medewerkers van Oudshoorn hebben dat gouden keurmerk behaald, gefeliciteerd!”

Voorzitter raad van bestuur Ron Treffers bedankte de heer Van der Made en bracht zijn felicitaties over naar alle medewerkers van Oudshoorn. “Dit is een boodschap naar de samenleving en geheel in Alrijnestijl: we bieden, samen met de bewoners, familie en elkaar, excellente zorg.”

Na de overhandiging van het keurmerk werd de gouden wimpel aan de vlag bevestigd en gehesen onder toeziend oog van bewoners, medewerkers en genodigden. Het behalen van het keurmerk wordt gevierd met een bbq voor medewerkers en bewoners.

Het is niet de eerste keer dat Oudshoorn goud ontvangt. Sinds 2011 behaalt het verpleeghuis elke jaar dit hoogst haalbare keurmerk; de grote audit is om de drie jaar en elk jaar wordt een tussentijdse audit gedaan.

 

Gouden keurmerk voor Verpleeghuis Oudshoorn

 

Gouden keurmerk voor Verpleeghuis Oudshoorn