"Vanmorgen mocht ik met collega's Roos van Schaik, Erna van Bergen en vrijwilligster/cliëntenraadslid Lieneke Hendriks op Steenstraat 5 in Oudshoorn meewerken.

Om 8.00 uur begon mijn dienst en meld ik mij bij regisserend verpleegkundige Magda, die mij vervolgens naar Steenstraat 5 verwees. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Roos en Erna. Ik wilde direct aan de slag, maar eerst werd de dag doorgenomen onder het genot van een kop thee. Een controleronde van de morfinepleisters bij bewoners volgde. Daarna moest bij één bewoner een bloedsuiker geprikt worden, een ander ging naar de dagbesteding en weer anderen kregen bezoek vandaag. Hierop werd de taakverdeling afgestemd.

Als verpleegkundige verleer je het vak nooit echt. Maar toen ik met natte gymschoenen in de douche stond en door een bewoner werd gewezen op de klompen die ik toch had aan kunnen trekken, bedacht ik me wel dat de routine mij ontbrak. Vervolgens trok ik poloshirt aan bij een bewoner en hield ik nog een hemd over. Tja.. Ik hoop deze onhandigheid te hebben gecompenseerd met zo veel mogelijk aandacht en zorgvuldigheid voor de betreffende bewoners.

Ik ben welkom ontvangen, zeer goed begeleid, heb geweldige gesprekken met bewoners gehad en een heel repertoire Oudhollandse liedjes met Roos en een bewoner gezongen tijdens het wassen van een bewoner. Mijn complimenten aan Roos, voor de rust die het deze bewoner bracht. Van een bewoner die zelf leidinggevende in de gehandicapte zorg was geweest kreeg ik zelfs het compliment dat ik mijn eigen werk liet liggen om de collega's te ondersteunen.

Al met al was het een geweldige ervaring. Hiervoor ben ik toch ooit de zorg ingegaan. Ik heb veel respect voor de collega's want voor mij was het een 'uitstapje', maar zij doen dit werk dagelijks met veel zorg en toewijding."