Timo: ‘’Mijn naam is Timo en ik ben 24 jaar oud. Ik werk sinds 2019 voor Alrijne Zorggroep. Ik ben werkzaam als bewegingsagoog in Verpleeghuis Oudshoorn. Een bewegingsagoog richt zich op het begeleiden en behandelen van patiënten. Dat kan door sport, spel en andere vormen van bewegen. Mensen die door hun ziekte niet voldoende bewegen nodig ik uit om in beweging te komen. Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Er is geen dag hetzelfde en ik krijg veel waardering van de bewoners.”

Teamleider techniek Hans

Hans: ‘’Ik werk al 30 jaar bij Alrijne Zorggroep. Ik ben begonnen als servicetechnicus. In 2009 ben ik teamleider techniek geworden. Ik geef leiding aan een team van techneuten, waarmee ik samen alle gebouwen en installaties in de juiste conditie houdt. Dit doen wij zodat al onze collega’s altijd goed hun werk kunnen uitvoeren. Ik vind het nog steeds een uitdagende werkomgeving, met prettige collega’s in een leuk team.”

Ben jij toevallig de zoon van Hans?

Herkend worden

Timo: ‘’De meeste collega’s die mijn achternaam zien of horen komen al snel met de vraag: ‘Ben jij toevallig de zoon van Hans?’. Ik krijg hier altijd positieve reacties op wanneer ik vertel dat ik inderdaad zijn zoon ben.’’ Het komt ook weleens voor dat Timo en Hans e-mails van elkaar ontvangen. Timo: ‘’Mijn vader heeft destijds de nieuwbouw van Oudshoorn begeleid. Het is leuk dat ik daar nu mijn werkzaamheden kan uitvoeren. Als mijn vader afspraken heeft in Oudshoorn komt hij altijd even langs om een praatje te maken. Ik vind het leuk dat hij dan kan zien met welke werkzaamheden ik mij bezighoud.’’

Zo trots als een pauw

Timo: ‘’Ik ben trots op mijn vader. Hij pakt alle projecten met beide handen aan en zet zich overal voor in. Als ik zie hoeveel hij heeft moeten regelen in de coronaperiode of nu tijdens verbouwingen, kan ik daar alleen maar respect voor hebben.’’