Zorg bij lichamelijke beperkingen

In Oudshoorn denken we graag in mogelijkheden, niet in beperkingen. Die mogelijkheden, dat is dan ook waar we van uitgaan in onze zorg bij lichamelijke beperkingen. Kan het niet met links? Dan kan het vast nog wel met rechts. We denken mee in praktische oplossingen. Maar vooral in wie u bent en waar u van houdt. Iedereen is immers anders. Het is persoonlijke zorg waarbij we samen gaan voor een zo fijn mogelijke dag.

Geen patiënt maar bewoner

Bewoners met een blijvende lichamelijke aandoening bieden we wonen met zorg op afdeling De Oever. Hier weten we heel veel van de zorg bij bijvoorbeeld parkinson, reuma, NAH (hersenletsel) of na een CVA. Maar op De Oever bent u geen patiënt met een ziekte, u bent een bewoner met een eigen verhaal. Dat staat voorop in onze zorg en in onze activiteiten. Die activiteiten zijn zelfs een belangrijk deel van onze zorg.

Activiteit en beweging

Beweging heeft een positief effect op uw lichaam, maar ook op uw hoofd. En met dat idee pakken we elke ochtend de dag op. Door kleinschalig te werken zijn er vier huishoudens gecreëerd. Met elk een huiskamer en open keuken. En wie kan, mag meehelpen. Van de was opvouwen tot boontjes doppen voor het eten. Ook in de speciale activiteiten op de afdeling of in Oudshoorn is er volop keus. En dat vinden we belangrijk. Want bewoners die zoveel mogelijk zelf kunnen kiezen wat bij ze past, zijn gelukkiger.

Onderdeel van Alrijne Ziekenhuis

Oudshoorn is een verpleeghuis van Alrijne. Woonafdeling De Oever ligt in Alrijne Ziekenhuis. Als het nodig is zijn de specialisten van de verschillende afdelingen dan ook dicht in de buurt. Een geruststellend idee. Toch is De Oever allereerst een huiselijke woonafdeling.

In Alrijne Ziekenhuis bevindt zich ook Alrijne Revalidatie. Wanneer na een opname in het ziekenhuis alledaagse dingen soms niet meer zo vanzelfsprekend zijn, is een revalidatieprogramma nodig om zo goed mogelijk te herstellen. De revalidatie is op verschillende manieren geregeld. Als thuis herstellen niet lukt, kunt u terecht bij Alrijne Revalidatie in Leiden of Alphen aan den Rijn. U kunt bij ons revalideren na bijvoorbeeld een operatie, ziekte of ongeval. Revalidatie na een beroerte kan ook, op onze neurologische revalidatieafdeling in Leiden. Een specialistisch revalidatieteam staat klaar om samen met u actief aan de slag te gaan. Lees meer over Alrijne Revalidatie > 

“Mijn vader liet met moeite de zorg voor mijn moeder los, maar is nu zó blij voor haar”
Dochter van een bewoonster
Dochter van een bewoonster
  • Liefdevolle zorg met aandacht voor uw verhaal
  • Verrassend veel te doen en te beleven
  • Zelfstandigheid, vrijheid en eigen keuzes staan centraal

Wanneer u vragen heeft of advies wilt over wonen in Oudshoorn kunt u gerust contact met ons opnemen. Wilt u zelf een kijkje nemen? Even sfeer komen proeven in Oudshoorn? Wij ontvangen u graag! 

Vragen over zorg of een rondleiding?

Bel met onze medewerkers van zorgbemiddeling: 0172 467 436 of regel direct via onze website:

Adres

Verpleeghuis Oudshoorn
Henry Dunantweg 21
2402 NM Alphen aan den Rijn

Advies navigatie: Meteoorlaan 4  

Telefoonnummer

Route