Skip navigation
Onderdeel van Rijnland Zorggroep
oudshoorn logo
Onderdeel van Alrijne Zorggroep
volg ons | Contact en route | Print | tekst A A A
oudshoorn homepage

De Brug

Op afdeling De Brug wordt geriatrische revalidatiezorg aangeboden. De afdeling bevindt zich op de derde etage van Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn.

Voor wie?

Afdeling De Brug
Afdeling De Brug

Geriatrische revalidatie is bedoeld voor (oudere) cliënten, die geen medisch-specialistische zorg in het ziekenhuis meer nodig hebben, maar nog niet volledig hersteld zijn. Zo kan geriatrische zorg in het ziekenhuis nodig zijn na bijvoorbeeld een knie of heupoperatie, maar ook na een hersenbloeding of herseninfarct. Door activiteiten en behandelingen helpen we cliënten om zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren en hen zo spoedig mogelijk terug te laten keren naar de oorspronkelijke woning. De gemiddelde verblijfsduur op afdeling De Brug is 45 dagen.

Het zorgteam

Onze medewerkers stimuleren cliënten op een professionele wijze naar zelfstandigheid. Zij nemen zo min mogelijk taken en activiteiten uit handen. De afdeling kent een therapeutisch klimaat en is gericht op therapie en begeleiding zodat de cliënt zo spoedig mogelijk naar huis kan terug keren. Naast een clusterleidinggevende en teamcoach zijn er nog andere zorgverleners bij de zorg betrokken, zoals een fysiotherapeut en activiteitenbegeleider.

Hoe ziet afdeling De Brug er uit?

De lounge
De lounge

Afdeling De Brug beschikt over 35 éénpersoonskamers met televisieaansluiting. Per twee kamers is er een gedeelde badkamer met toilet. Het centrale punt van de afdeling is de fraai ingerichte lounge waar onze cliënten ontbijt en lunch nuttigen. Er zijn vier huiskamers waar het diner worden geserveerd. Verder zijn er op de afdeling zijn voldoende plekken waar cliënten, eventueel samen met hun bezoek, iets kunnen drinken.

Locatie

Afdeling De Brug bevindt zich op de derde etage van Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn. In het gebouw volgt u de borden met bestemmingsnummer 76.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u via de receptie van Verpleeghuis Oudshoorn terecht bij Monique Machielsen, clusterleidinggevende afdeling De Brug, T 0172 - 467 000.

Let op: Geriatrische revalidatiezorg van Awbz naar Zvw

Per 1 januari 2013 is vanuit het kabinet besloten de geriatrische revalidatiezorg, die gericht is op herstel en integrale en multidisciplinaire zorg, van de AWBZ over te hevelen naar de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Einde
Built on Yucan by Desk.nl
© Alrijne Zorggroep 2015 | Disclaimer