Skip navigation
Onderdeel van Alrijne Zorggroep
oudshoorn logo
Onderdeel van Alrijne Zorggroep
volg ons | Contact en route | Print | tekst A A A
oudshoorn homepage

Start bijzonder project Verpleeghuis Oudshoorn en Wellantcollege

Datum: 03 januari 2012
Woensdag 11 januari gaat het project 'de tijd geritst' van start. Dit project brengt acht scholieren van het Wellantcollege locatie Alphen aan den Rijn samen met zeven bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn.
Een leerling van het Wellantcollege in gesprek met een bewoonster van Verpleeghuis Oudshoorn voor het project 'de tijd geritst'.

Het doel van 'de tijd geritst' is het bevorderen van contact en begrip tussen de twee generaties. Het project vergroot bij ouderen het gevoel van eigenwaarde en levensgeluk. Jongeren raken bekend met ouderdom en de hierbij horende ongemakken. Ook doen ze kennis op over 'de tijd van toen'.

De leerlingen bezoeken de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn vijf keer en spreken over hun leven. Bewoners kunnen hierbij vertellen over hun ouderlijk huis, hun schooltijd en daarnaast nog over drie persoonlijke thema's die per bewoner verschillen. Deze bijzondere verhalen verwerken de leerlingen in een boek, dat een uniek beeld vormt van het leven van de bewoners.

De leerlingen die aan dit project meedoen, krijgen hiervoor een speciaal lesprogramma aangeboden. Dit alles met als doel samenwerking, begrip en vriendschap tussen de generaties te bevorderen. De tijd tussen deze twee generaties wordt als het ware aan elkaar geritst.

Einde
Built on Yucan by Desk.nl
© Alrijne Zorggroep 2017 | Disclaimer