Skip navigation
Onderdeel van Rijnland Zorggroep
oudshoorn logo
Onderdeel van Rijnland Zorggroep
volg ons | Contact en route | Print | tekst A A A
oudshoorn homepage

Wellantcollege en Verpleeghuis Oudshoorn overbruggen de kloof

Datum: 13 januari 2011
Op 12 januari jl. startte in Verpleeghuis Oudshoorn een uniek project: De kloof overbrugd. Het project is een samenwerking tussen het verpleeghuis en het Wellantcollege. De start van dit project werd verzorgd door Michel du Chatinier, wethouder van onderwijs in Alphen aan den Rijn.
Wellantcollege en Verpleeghuis Oudshoorn overbruggen de kloof

Het project De kloof overbrugd brengt scholieren van het Wellantcollege samen met de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn. Het doel is gezamenlijk een boek te maken waarin een uniek beeld wordt gegeven van het leven van de bewoners in Verpleeghuis Oudshoorn.

De scholieren van het Wellantcollege bezoeken de deelnemende bewoners zesmaal. Bij deze bezoeken gaan de scholieren dieper in gesprek over het leven van die bewoners. De verhalen van de bewoners verwerken zij in een boek. Dit boek wordt in maart tijdens een feestelijke bijeenkomst in het bijzijn van familie aangeboden aan de bewoners.

De leerlingen die aan dit project meedoen, krijgen hiervoor een speciaal lesprogramma aangeboden. Dit alles met als doel het bevorderen van samenwerking, begrip en vriendschap tussen de generaties: de kloof wordt overbrugd.

Einde
Built on Yucan by Desk.nl
© Rijnland Zorggroep 2014 | Disclaimer